Breakdance forum pomahajici vsem bboy a bgirl

Galerie bboy fora

Novinky a zpravy ze sveta breakdance

Právě je ned 05. zář 2010 9:35:58

Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Bboy pravidla
PříspěvekNapsal: pon 18. led 2010 11:23:38 
Administrátor

Bboy Pravidla
Obrázek

Tento článek jsem nalezl na Koreanroc.com a rozhodl jsem se o něj s vámi podělit, jsou tam zajímavé názory, tak doufám, že i vy přispějete svými názory do diskuse.

Musím se vyjádřit k něčemu, co mě štve od doby, co jsem se dostal k internetu. Nemohu uvěřit, že tu stále jsou bboys a crew, které reprezentují bboying a nemají boty, používají helmy a tančí na hudbu, která nemá nic společného s hip hopem. Prohlašují: Keeping it real! Opravdu? Jsou tu určitá pravidla, které jsem se jako bboy naučil. Vím, že reprezentuji opravdovou formu tance. Jsem Chicagský bboy, který následuje chicagský styl a styl východního pobřeží a také jeho filozofii. V Chicagu dodržujeme pravidla a nemáme rádi ty, kteří je nedodržují. Snažili jsme se učit ignoranty, ale jsou tu tací, kteří se o umění vůbec nezajímají. Napsal jsem pro vás pár pravidel, které by se měli dodržovat:

1. Nikdy nepoužívejte při battlu helmu. Každý se může točit na holé hlavě, postačí hladký povrch. Také to dává výhodu těm, kteří ji mají, mohou se točit déle a rychleji. Hodně oldschool tanečníků nikdy nepoužilo helmu a často dělají headspiny a mají pleš. Toto ukazuje, který tanečník je opravdu šílený a zapálený do bboyingu. Vypadá to, že tato myšlenka už vymizela, protože v hodně oblastech jsou helmy doporučovány. Může to být dobré s helmou, ale nenoste ji na battle. Ukažte mi alespoň jeden oldschool film, kde mají helmy. Každý bboy v Beat Street dělal headspiny bez helmy. Preferuji následovat tradiční cestu.

2. Nikdy si nesundávejte boty. Jen to ukazuje, že jste slabí a nedokážete se srovnat s přídavkem menší hmotnosti jako jsou boty. Jednou mi někdo řekl, že Crazy Legs prohlásil: "Bboy bez bot je jako MC bez mikrofonu. Nikdo ho nemůže slyšet." Chtěl bych vědět jestli to Crazy Legs opravdu řekl. Ale jsou to dobrá slova, která by se měli následovat. Poprvé jsem se to naučil, když jsem začínal. Viděl jsem několik veteránů, kteří si stále sundávali boty, protože na ně nebyly zvyklí. Nemůžete jít na battle v Chicagu bez bot, pokud byste se pokusili vstoupit do kruhu, ostatní by vás vyhodili.

3. Toto pravidlo je to nejhorší, které můžete porušit. Nikdy netančete na nic jiného než je Hip Hop. BBoying je umění, které má své kořeny v Hip Hopu. Když tancujete na něco jiného než je Hip Hop, začínáte se snižovat...stává se to jiným tancem. Začínáte nerespektovat kulturu. Již to není Hip Hop. Byl jsem na různých party, které byli jen pro bboys a hráli tam house, euro a další. Spousta bboy nerespektuje toto pravidlo a říkají, že nemohou tančit v pomalém tempu. Podíváte se na ně a uvidíte že nemají žádný styl. Věřím, že bboys těží z hip hopové hudby právě proto že je pomalejší a dovoluje jim rozvíjet schopnosti a kreativitu. Tančili byste walz na heavy metalovou hudbu? Prodávali mexické jídlo v čínské restauraci?

Pokud chcete něco rychlejšího, vyzkoušejte pár oldschool beatů jako je "Planet Rock", "Apache", "Drummer's Beat" nebo "It's Just Begun".

Tímto dopisem si nechci získat slávu, ale mluvím od srdce. Miluji Hip Hop a vždy tu pro mě bude a já pro něj. Pokud uděláte bboying až moc jednoduchý, stane se triviálním a upadne. Nerespektuji bboys, kteří nosí helmu nebo si sundávají boty. Tak jsem se to tu v Chicagu naučil. Nejsem si jist proč bboys začali nosit helmy, jestli si chtěli věci zjednodušit. Radši zaplatím svou daň než si to zjednodušovat. S celým mým srdcem apeluji na bboye aby tančili jen na hudbu vycházející z hip hopu. Klidně tančete v klubech house nebo něco podobného, ale nereprezentujte tak bboying. Respekt k oldschool tanečníkům a k těm co reprezentují správnou novou vlnu. Peace.

napsal neznámý bboy z Chicaga

Předmět příspěvku: Re: Bboy pravidla
PříspěvekNapsal: čtv 21. led 2010 12:45:47 
Více pokročilý Bboy

Tyyjo, peknej clanek.
:icon_arrow: S tou helmou a s botama jednoznacne souhlasim.
Kdyz jsem si jednou sla zabreakovat jen tak, bez chranicu, bez niceho, sice jsem mela vic rozmlaceny kolena, ale taky jsem si to mnohem vic uzila :D
:icon_arrow: S tou hudbou je to asi slozitejsi, co je jeste hiphop a co uz ne..
A fakt je, ze tancovat na pomalou hudbu je mnohem tezsi :)
:icon_arrow: Myslim, ze to neni jen muj pocit, ze v dnesni dobe je nejvetsi king ten, kdo udela ten a ten trik co nejrychleji..

PříspěvekNapsal: pát 05. bře 2010 17:56:56 
Pokročilý Bboy

Já přilbu asi používat nebudu, je to divný. Jsem jistejší na sví vlastní hlavě(s čepicí). A boty bych vůbec nesundal, protože v ponožkách bych toho moc nedokázal.

:icon_exclaim: S muzikou je to horší, poslouchám to co poslouchají Bboy od nás a co jsem si stahnul z tohodle forka. Tak nevim jestli to je hip hop nebo ne???

PříspěvekNapsal: čtv 29. črc 2010 11:32:39 
Zkušené Break baby

KeY-T píše:
Tyyjo, peknej clanek.
:icon_arrow: S tou hudbou je to asi slozitejsi, co je jeste hiphop a co uz ne..
A fakt je, ze tancovat na pomalou hudbu je mnohem tezsi :)
:icon_arrow: Myslim, ze to neni jen muj pocit, ze v dnesni dobe je nejvetsi king ten, kdo udela ten a ten trik co nejrychleji..

S hudbou to neni vubec slozitejsi... Pokud nepoznas/neposlouchas Hip-Hop nemuzes si rikat Bgirl/Bboy.Tancuje se i na funk a breakbeat - logicky kdyz na pocatku stal James Brown a Afrika Bambaatta. Easy :)

Nemyslim... v dnesni dobe je nejvetsi borec ten co zajede perfektne do hudby a co si budeme povidat bboying je tanec a hudba musi vest bboye.

Naposledy upravil Javelin dne pát 30. črc 2010 11:25:38, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: čtv 29. črc 2010 12:00:15 
Pokročilý Bboy

Souhlasím... Jako tančit bez bot by mě ani nenapadlo na njeakém battle xD..

PříspěvekNapsal: čtv 29. črc 2010 17:57:10 
Nadějný Bboy

S pravidlem jedna bych zas tolik nesouhlasil, protoze treba takovy bboy jako bboy laser, ktery ani nic jineho nez headspin nedela skoro, by uz si asi setrel hlavu. Jinak pokud zapojujete headspin do comba, nebo ho jen vrtate, tak by me take pomerne udivilo, kdyby si nekdo na tento ucel vzal helmu, ale nekteri bboys maji ve vstupu headspin jako samostatny prvek a to me ta helma ani tolik neprekvapuje, kdyz se v tom headspinu tolikkrat zatoci. Nekdo mozna rekne, ze bboy, ktery ma cely vstup o headspinu neni bboy (sam takove bboye nemam v oblibe), ale s tim musim nesouhlasit. Headspin znam jako prvek bboyingovy a nijak jinak. Co v tom pripade je clovek, ktery ho dela?
Jinak na posledni pravidlo musim jenom rict, ze na hip hop netacnim moc rad, protoze v hip hopu vetsinou nebyva tolik vychytavek jako ve funky a tomu podobnych beatu. Jen pro ukazku:

Jedna z mych nejoblibenejsich pisnicek na break.

S pravidlem, v nemz zminuje boty, souhlasim uplne.

Tot pouze muj nazor.

PříspěvekNapsal: čtv 29. črc 2010 18:35:00 
Pokročilý Bboy

Kishi souhlasím stebou...Sice by se mělo tančit na hiphop ale já sám radši tančím na njeaký jiný hudby.. :)

PříspěvekNapsal: čtv 29. črc 2010 22:30:41 
Administrátor

Podle mě to pravidlo s hip hopovou hudbou uvažuje i breakbeaty i funk, ty k tomu patří, ale třeba tancovat brwak na disco, house a cokoliv jinýho nepřipadá spíš v uvahu pro něj

PříspěvekNapsal: pát 30. črc 2010 11:03:50 
Pokročilý Bboy

No, na house atd rozhodně netančím..Poslouchám ale netančím xD...

PříspěvekNapsal: pát 30. črc 2010 11:30:29 
Zkušené Break baby

4 kish >

S tim Laserem nesouhlasim... Bboying je tanec ,to ze se umi jen tocit na hlave z nej nedela tanecnika a vubec ne bboye.Keep it real,)

Přejít na stránku 1, 2  Další